Nu jäklar händer det grejer!

Förra helgen hände det grejer här.

Då var det triathlon i området, som spärrades av för biltrafik. Ur högtalare hördes hela snackas om jag vet inte vad. Ljudet blir lite förvrängt när man hör det genom betongväggar.

Men vi klagade inte, mycket. Det var det andra som gjorde. Och svaret på deras klagan, om att inte kunna köra bil till och från sina garage och att stå ut med högtalarlarm en hel söndag var att man minsann inte skulle tro att man hade ensamrätt till området bara för att man bodde här, att det ju var trevligt att det hände något och att man därför skulle sluta tjura, att det minsann bara var en dag på en sommar alltså inte särskilt mycket att väsnas över.

Denna vecka är det seglarvecka och hästtävlingar i Västra Hamnen och idag har vi hört högtalarna från båda evenemang. Halvmaraton gick också genom området i eftermiddags. Då var det avstängt för trafik.

Vi klagar inte. Det har varit rätt trevligt att strosa bland alla människor idag. Och det har varit vackert att se både på seglingstävlingarna och fältryttarna. Och vi har faktiskt valt att bo i Västra Hamnen just för att det är lite liv och rörelse här, på ett positivt sätt.

Men en liten liten del av mig tänker att kanske kanske är det väl ändå så att vi som bor i ett område som det här, som hostar upp med en rätt rejäl slant för privilegiet, och därmed håller området levande och intressant alls, kanske förtjänar lite mera respekt än att få höra att vi inte ska tro att vi har ensamrätt till det, och att vi får ställa upp på att ha en idrottsarena utanför våra vardagsrum alla helger i augusti.

Imorgon har vi ett eget litet evenemang på gång, i vår trädgård. Då är det dags för Tusen Trädgårdar, då trädgårdsägare välkomnar allmänheten i sina trädgårdar. Vår duktiga trädgårdsgrupp, och då främst Carina, har snyggat till och putsat och fejat idag. Det kommer att säljas kakor och saft. Vi hoppas att många kommer. Vår fina trädgård förtjänar att visas upp.

Här är några fina bilder på pojkarna från dagen som gått:

Annonser

One thought on “Nu jäklar händer det grejer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s