Om en jul hemma

Vår jul hemma bjöd på både det ena ock det andra besöket.
Mariann och Nisse kom från Halmstad, Anna och Lennart från tvärs över gången tittade in medan vi åt kallskuret, Carina och Anders och hela deras klan kom nerifrån för att fika vid fyratiden och som av en händelse råkade jultomten komma på besök exakt samtidigt. Han hade reste långt förstod vi. Han var så trött att Mattias sedan fick erbjuda eskort ända upp till våning tre i huset där det också skulle besökas några snälla barn.
Och nu är det bara barnen och jag hemma igen. Hjalmar sover, Harald vilar sig från att leka med sitt efterlängtade piratskepp med en runda Angry Birds och Mattias har åkt till jobbet. Lugnet råder.

IMG_0941

Julgranen klarade sig nästan till julafton då den hamnade snett och gjorde ett hål i vår julgransfot av plast varpå allt vatten läckte ut på mattorna och parketten under den.

IMG_0944

Harald lusläste morgontidningen på julaftons morgon.

IMG_0948

Sen åt vi alla så att vi nästan sprack.

IMG_0957

Bibbi fick en mössa av Carina som resten av oss tyckte var jättesöt. Själv var hon mindre nöjd. Kan vara bra att plocka fram när hon är så där okontrollerat hetsig en dag.

IMG_0968

Vi turades om att bygga på Haralds piratskepp. Heja Playmobil för alla fina detaljer, men det är inte helt lätt att få ihop skiten.

IMG_0969

Barnens nya leksakshus var tänkt att kunna monteras upp och ner lite då och då, men då montering ska göras inifrån och där är rätt många delar faller nog den idén. Det var mycket underhållande att se Mattias böka omkring inne i det där huset medan det sattes ihop.

IMG_0974

Harald lånar Hjalmars björnutstyrsel.

IMG_0970

Upp med labbarna!

IMG_0982

En clementinlåda, en pappkartong och korken från en calvadosflaska blev en alldeles utmärkt spis till lilla huset som det lekts glatt i under morgonen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s