Utflykt en veckodag

Ja, vi är ganska slut. En segdragen öroninflammation i familjen har en tendens att dränera.

Men Hjalmar kämpar på och vi bestämde oss för att trotsa trötthet, medicinera Hjalmar och inte ställa in dagens planer.

Både Mattias och jag hade tagit ledigt för att kunna besöka Danmarks sprojlans nya akvarium under en veckodag heller än en helgdag.

Och tur var väl det, för det var lynchstämning i den långa kön på vägen in. Lynchstämmning på danskt vis, en sådan som kommer och går, där man utbyter förolämpningar och skriker lite på varandra för att en halv minut senare ge fullkomligt fan i varandra igen, tills det är dags för nästa rond. Undrar hur det kommer att te sig i helgen.

Ungarna älskade akvariet. Vi fastnade alla framför det fantastiska korallrevet med alla färgglada fiskar och skumgodisväxter. Hjalmar vinkade glatt åt en rocka som slickade glaset precis där han stod i tunnelgången som går genom den största av fisktankarna (som rymmer 4 miljoner liter vatten!). Där satt vi länge, hela familjen, och tittade på hajarna som simmade förbi.

Vi kommer helt klart att åka igen, om ett år eller så, när nyhetens behag kanske hunnit lägga sig lite.

På vägen hem stannade vi på Kastrup och åt lunch på Burger King. Älskar att kunna hänga på flygplatsen på väg till och från våra resmål i Danmark. Känns lite busigt att inte ha något riktigt ärende där men att ändå få insupa energin och dofterna, att se på folk som klätt upp sig lite för att de ska ut och resa, och att se på folk som verkar avsiktligt ha klätt ner sig som en motreaktion.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s