Vad skönt att ha någonstans att skriva precis vad jag vill!

Läser om tomtebråket i Bromölla, där musikläraren har bestämt att man ska ha ett traditionellt luciatåg, utan tomtar och pepparkaksgubbar.

Några föräldrar har bestämt sig för att förorättas av detta och har därför gått till pressen och deklarerat det en katastrof.

Snacka om att underminera lärarnas status. När lärarna inte kan fatta ett enkelt beslut om hur de önskar utforma luciafirandet, något som ingår i deras arbetsuppgifter, utan att ifrågasättas av en föräldragrupp med hävdelsebehov.

”Elevdemokrati” har jag hört någon viska när ämnet kommit på tal. Elevdemokrati vad som är fel med svenska skolan. Ska man ägna tid åt att demokratisera skolväsendet ner på minsta detalj och lära barnen att bli lättkränkta med en rätt att ifrågasätta precis allt blir där ju ingen tid över till det de faktiskt ska göra i skolan. För hur ska barnen förstå vad som är viktigt när det kan skrivas spaltmeter i tidningarna om huruvida de ska få ha tomtedräkter på sig i luciatåget eller inte.

Och till de föräldrar som hävdar att de inte vill att deras pojkar ska bli retade när de bär stjärngossesärk, och att de därför ska få ha tomtepyjamas på sig istället: skärp er!

Annonser

One thought on “Vad skönt att ha någonstans att skriva precis vad jag vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s