Skolårets första ”jag är upprörd!”

Ett hatobjekt från dagis kommer att förfölja oss in i skolvärlden.

Vattenflaskan i all dess onödighet verkar bli ett permanent inslag i vardagen. Den där förkastligt könsstereotypt tecknade statusmarkören som säljs på HM, och som så många föräldrar unnar sina barn att ta med sig till dagis ”ifall de blir törstiga på gården”.

Synd bara att barnen inte gör skillnad på rätt eller fel status, så länge det är en signal.

Och att ingen påtalar för dem att de klarar att vara lite törstiga en stund, att så länge de dricker på lunch och till mellanmålen så kan de glömma det där med törsten.

På informationsmötet på Haralds skola berättade man att barnens gymnastikpåse ska innehålla gymnastikkläder, handduk och en vattenflaska. För det duger inte längre att lära sig att man dricker före eller efter gymnastiken, ur kranen i omklädningsrummet.

Harald ska få med sig en vattenflaska. En återanvänd PET, för det duger gott och väl att dricka ur en sådan, om det bara är törst som ska släckas. Men jag hoppas att han har så roligt på gympan att han hellre gympar färdigt de där futtiga minuterna som han har, än att avbryta sig för att gå iväg och sutta på en flaska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s