Om att sänka sin standard

För fyra dagar sedan bytte jag barnens lakan. För tre dagar sedan slog Hjalmar upp hakan. Såret på hakan var förvisso tejpat, men sängen blodades ner den natten. ”Byt inte än, det kommer säkert att blöda mera i natt” rådde Line mig dagen därpå. Skönt tänkte jag, att någon annan tycker att det är helt ok med blodfläckar i mitt barns säng, för jag gör det ju inte egentligen, men är urbota less på att byta lakan.

Den natten kissade Hjalmar i sängen. Han kissade inte på det stora sängvätarskyddet som täcker den mittersta tredjedelen av madrassen, för han hade krupit ihop i ena änden.

Madrassöverdraget behövdes alltså tas av, och tvättas med drap-på-lakanet som låg ovanpå, samt påslakanet och kudden, men vid det här laget är vi för luttrade för att orka med en sådan manöver mitt i natten. Vi har gjort det några gånger för många, det är inte värt det. Sanering fick vänta. Hjalmar fick sova hos sin bror.

Nedkissade madrassöverdrag trumfar lakan, även om de också är blodiga, och fyller dessutom maskinen. De där lakanen jag bytte för fyra dagar sedan plus det nerkissade fick vänta, till eftermiddagen idag.

Det var dumt. För när det var dags att bädda hade vi inga torra underlakan till barnsängarna. Hjalmar fick sova hos sin bror igen. Der var dumt, för hans bror kissade i sängen. Vid det laget hade dock underlakanen torkat, så det vara bara att bädda på! Båda pojkarna fick flyttas ner till Hjalmars säng. Lyckligtvis klarade vi oss från att även behöva duscha dem båda.

Vi hade en ganska lång period när vi var ytterst noga med att alltid se till att tömma tvättmaskinen innan vi somnade, det var inte tal om att sätta på maskinen samtidigt som man gick och la sig, för nätterna på den tiden bjöd allt som oftast på både en och två nerkissningar. Att mötas av stinkande högar i badkaret om morgnarna framstod både som nedslående och ett nederlag, högarna skulle därför kunna stoppas direkt i maskin. Vi lärde oss att aldrig sätta igång maskinen vid första fyllningen, för sannolikheten att vi skulle behöva byta lakan en andra gång samma natt var hög i och med den första incidenten.

Numera kissas det inte på sig lika ofta. Men vi är nednötta. Kisshögar i badkar bekommer oss inte, och det går bra att bara vända på en blodig kudde. Vilken är nästa nivå neråt?

Annonser

One thought on “Om att sänka sin standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s