Om sommarhärligheter

Så mycket härlighet som kan upplevas på en dryg vecka! En hel sommars minnesvärda stunder, energigivande möten, kära återseenden, och kärleksfyllda stunder har vi nog lyckats klämma in.

Om nu vädret denna sommar inte har bekräftat säsongen, så gör i alla fall en trädgårdsfest på Österlen det med råge, och den vi var på förra helgen, råkade det dessutom faktiskt bli skapligt väder till. Sommarlycka är att stå med en Pims i handen och spana ut över böljande sädesfält, medan horder av glassrusiga små barn underhåller sig fritt på en gräsmatta fylld med plastbassänger, blöta handdukshögar, pilbågar och andra potentiellt irriterande leksaker, och de vuxna låter dem hållas med det mesta, till förmån för lättsam konversation med vänner, bekanta och bekants bekanta, som man träffar en gång om året på samma återkommande fest, eller en liknande. I år tackar vi Jenny och Fredrik för ett uppsluppet, generöst och väldigt roligt firande av Fredrik-dagen.  

På måndagen bjöds jag på en oväntad trevlighet, när barnen ville göra någonting fint för sin mamma. Hjalmar blev så uppspelt att han inte kunde hålla sig. Med studsande små steg, och ivrigt viftande små fingrar rapporterade han med teaterviskningar regelbundet till mig där jag satt på balkongen, om det hemliga som försiggick i köket, där Harald och Mattias bakade överraskningstårta.  

   Det var ett fint sätt att bli överraskad på. Barnens stolthelt gick inte att ta miste på. Jag återgäldade den fina gesten genom att ta med pojkarna och deras skateboardar ut, och vi hamnade hos grannfamiljen, den med de båda flickorna som våra pojkar tycker så mycket om, där de vuxna fick sig en öl på förstutrappen, medan ungarna rullade på, och sprang ut och in, och blandades upp med andra grannbarn, tills ingen av dem orkade mera (med undantag av jordgubbarna med glass som våra allra närmsta grannar bjöd på när vi var på väg hem).

På tisdagen lämmade vi Mattias hemma, barnen och jag. Då åkte vi till Östergötland, och Line och Poyas sommarställe. Där får man läsa skvallertidningar till frukost: 

 Man får även hälsa på Pettsson och Findus på Julita Gård: 

    
    
 Och åka bryggbåt: 

    
 Självklart avslutas båtturer på Sandvik med en fanfar: 

 Det blev en snabb tur hem till Malmö för byte av kläder, och sedan var vi iväg igen, fast denna gång kom både Mattias och Bibbi med. Det gäller att passa på, att träffa Niclas och Agnieszka och alla deras barn när de är i Sverige och hälsar på. I Kärradal samlas vi en gång om året, och förhör oss om vad som hänt sedan sist. Oftast kommer jag inte ihåg vare sig vad som hänt mig själv det senaste året, eller vad familjen Friestedt svarar på frågan, men vi brukar få väldigt trevliga helger! 

Av tradition är det kräftskiva som gäller på lördagkvällen, och till dess brukar även Lotta och Stefan ha hunnit dit. I år inleddes lördagkvällen med promenad på den regnruskiga stranden och krabbfiske.

    
    
    
    
   Nä, det är inte utan att man är lite trött, så här en söndagkväll efter en vecka full med härlighet, och då har jag inte ens nämnt pit-stoppet i Vilshärad på vägen hem, där barnen fick plocka surkörsbär med farmor, så att jag ska kunna göra marmelad och paj i veckan, för något ska jag ju göra med min tid.  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s