Om att bota dåligt samvete, och att älska nuet

Det blev inget fredagsmys denna vecka. Jag vänder mig mot begreppet av tusen anledningar känns det som. Mest för att jag oftast är stressad och irriterad på fredagkvällar, och blir ännu mera stressad när jag känner ett tvång att få till en konstlad struktur som enligt barnen ska inkludera chips och långfilm. Vem fasen hinner sitta och glo på barnfilm i en och en halv timme en fredag kväll??? Framför allt inte när man har en man som somnar vid halv nio på kvällen oavsett veckodag. Det håller liksom inte att man ska jobba/plugga, hämta barn på dagis och skola, gå ut med hunden,  hinna klämma ihop en måltid, förtära den samma, diska och ÄNDÅ hinna mysa enligt manus innan man själv stupar. 

Men ungarna längtar efter det. De vet ju att alla andra får chips på fredagar. Och någon gång ÄR det ju härligt att kunna unna ungarna chips. Och det är ju gott att bara vara tillsammans, kramas framför tvn. 

Så denna vecka fick vi till lite lördagsmys. 

Synd att Mattias somnade vid halv åtta. 

Barnen försökte väcka honom, de tyckte att det var viktigt att alla såg filmen. Mattias blev sur på barnen och snarkade vidare på soffan. 

Vi som låg i andra soffan hade det fint:  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s