Majdag att minnas

Det var en sådan där dag idag då vi hade ”ingenting planerat”, förutom Haralds tennis tidigt i morse. Solen sken och skogen kallade. 

För att peppa barnen att gå lite längre och gnälla lite mindre köpte vi årets Naturpass, en orienteringskarta med 30 kontroller som man kan beta av några i taget under hela april-maj. Vi provade en eftermiddag med Harald förra året och han gick verkligen igång på att lära sig läsa karta, det och att lämna stigarna, tränga sig igenom sly och att få klampa i våtmark. Hjalmar insåg idag inte riktigt tjusningen i kartor och var inom 200 meters promenad så trött i benen att han inte orkade gå längre. Men så hittade Harald en ”pinne”. I det gemensamma projektet att bära pinnen genom skogen återfanns kraften i benen:

I alla fall en liten stund:

Men vi fick upp farten, och Hjalmar hittade inspiration:

Hackspettar och vårfåglar höll oss sällskap över lunch. 

Efter fem avklarade kontroller stegade vi hemåt, det kändes härligt och bra att avsluta medan humöret var på topp, trodde vi, men mitt i skogen, uppflugna på en kulle hittade vi ännu en humörhöjare! Där satt Anders och hans flickor, och glada barnröster ekade genom skogen när de sprang varandra till mötes. Anders såg förvisso glad ut att se oss, men ändock lite bekymrad, han hade inte lyckats få igång den eld han hade tänkt sig att grilla korv över. Allt var fuktigt och tändaren var dålig. Vilket underbart projekt för oss alla att ge oss på! De mindre barnen försvann utom synhåll medan resten av oss samlade torra löv och pinnar samt inspekterade, blåste och viftade på den lilla lilla eld som till slut lyckades tändas. Och det gick bra, vi fick till en riktigt fin brasa, och en inte så liten dos stolthet därtill. 

Vi blev kvar precis hela eftermiddagen. De där barnabenen bara sprang och sprang, och vuxenlyckan var att se på. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s