Om barnens leksaker

För några veckor sedan fick barnen rensa ut bland sina leksaker, göra plats för kommande julklappar. Påsen med utrensade saker stod på deras rum i nästan en vecka, så där fanns massor av tid att ångra sig. 

I förrgår ångrade Hjalmar sig. Han ångrade sig å det grövsta en stund efter sänggående och väckte sin bror med kraftigt hulkande gråt. Käpphästen som han suktade efter och fick för två år sedan och sedan aldrig lekt med, den saknades honom nu ur djupet av hans hjärta. Situationen blev så desperat att till och med Mattias, som tycker att jag skämmer bort barnen något förskräckligt på leksaksfronten, och som nog helst hade sett att de nöjde sig med stenar och kottar, lovade Hjalmar en ny käpphäst. 

Vi hittade en på Maxi som Hjalmar red hela vägen hem på och som nu är hans bästa kompis:

En leksak som tillkom under julen, som jag själv är otroligt sugen på att sno är pilbågarna, som man kan skjuta iväg skumplastpilar med ljus och ljud i hela 45 meter. I eftermiddags sprang barnen fram och tillbaka med pilbågarna i högsta hugg, tjutande av skratt, tills benen inte bar dem mer. Jag kommer att sno de där pilbågarna strax, och gå ut och roa mig själv en stund i mörkret. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s