Om när timing är allt

Nä, det finns inget bra tillfälle att bli magsjuk på, men det finns mer eller mindre bra tillfällen. Man skulle kunna argumentera att det är dålig timing att kräka på natten, och ännu sämre att lyckas kräka ner sin säng två gånger samma natt, särskilt när man andra gången gör det hållande en sådan där sjukhus-kräkpåse som ens mamma köpt för dyra pengar, men man mest kräker utanpå, istället för i den. Men faktum är att det ändå var rätt bra timing eftersom det var natten mellan söndag och måndag efter en helg i Stockholm som inte gick av för hackor. 

Till Stockholm var vi bjudna av goda vänner från Malmö som flyttat upp. Vi var inte bara bjudna att hälsa på dem, utan även på eftermiddagsteater på Dramaten, men tillhörande barnpassning inklusive museibesök. Ett genialiskt koncept. Medan vi vuxna njöt äkta vuxenliv, med fullskaligt intellektuell och känslomässig utmaning i Ibsens Hedda Gabler, och påföljande lyxlunch i storstadsvimmel samt drinkar i skön miljö med livliga diskussioner, hade alla våra barn en tipp-topp upplevelse på Armémuseet påföjt av lördagsgodis framför hyrfilm tillsammans med sin barnvakt. Den kvällen var vi alla rusigt lyckliga och hade massor av saker att berätta om för varandra över kvällsmaten! 

Efter en långfrukost på söndagen lyckades vi klämma in ännu ett musem. Barnen var supertaggade på Vasamuseet och fick sig en alldeles utmärkt rundvisning där de bland annat fick smaka på torkat kött, och lukta på 400 år gammalt smör som funnits ombord på skeppet. Ibland är glädjen nära till hands. 

Pokemonjakt och en tur till en lekplats hann vi också med. 

När man ser på det så här i efterhand, nedtecknat dessutom, ter det sig som att helgen kretsade kring barnaktiviteter. Tur att vi vuxna nöjer oss med det lilla. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s