Dags att prova någonting nytt

Fem år har det nog tagit, från tanke till verklighet, för Mattias att köpa båt. Han verkar har njutit av resan, av att få ägna sina kvällar åt att riktigt nörda ner sig på diverse båtsiter. Och det har varit honom väl förunnat, om än svårt att dela för en människa som njuter mera av upplevelser än drömmar. Men nu ska vi alla fyra njuta tillsammans, av upplevelser, med Elvira. 

Medan Mattias och Per och jag begav oss iväg för att hämta hem henne, tog Niki hand om våra barn. När vi lämnade henne på deras båt, medan de tre simkunniga av våra fyra barn plaskade och skrek i vattnet med en SUP stod hon i färd med att trassla på sig sin ”gipsstövel” och vinkade iväg oss intygandes att allt var under kontroll. Och det var det konstigt nog. Vi skulle ringa henne när vi var 15 minuter bort, så skulle hon rada upp barnen i hamninloppet för att överraska våra pojkar, som märkligt nog inte förstått vad som var i göringen. 

Man skulle kunna säga att vi hade vädergudarna emot oss på vår 5 kilometers jungfruresa, men det hade varit orättvist, för vädret var egentligen alldeles strålande, och helt vindstilla. Vi fick förvisso upp seglen en kort stund, men gick sedan på motor. Jag ställde mig i fören när vi närmade oss, och vinkade. Långt borta såg jag fyra ungar vinka tillbaka. Niki hade frågat vem de vinkade på. De sa sig inte ha en aning, men Harald tyckte att kvinnan ombord såg ut lite som hans mamma. När det väl gick upp för honom att det var vi, och vi var nära nog att kunna bekräfta hans undrande rop om båten exploderade hela hans lilla kropp av glädje och han sprang i full fart för att möta oss. Det gjorde även de andra tre barnen. Alice varvade löpsteg med hjulning. Hjalmar ramlade ner för en trappa, Olivia tröstade honom. Allt som allt var de fyra ungarna sina tydliga jag i den stunden. Niki haltade efter på sina kryckor. 

De hann fram till båtplatsen. Jag kastade den ena förtöjningstampen till Harald, och den andra till Olivia. De var stolta som tuppar. Och sedan var vi framme, vid en ny fas i vårt liv, som båtmänniskor. Anspänningen har varit stor, förväntningarna är höga. Livet känns bra. 

Annonser

One thought on “Dags att prova någonting nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s