Semester hemma

Som vi sover i den här familjen numera! Mest jag förstås, som alltid, men faktiskt även Harald denna gång. Tror inte att han har gått upp innan sju på flera dagar nu. Det var nog en sådan här semester vi behövde, en hemmasemester utan tider eller datum att passa, och där vi struntat ganska blankt i städning. Vi hade förstås tänkt oss att vädret skulle vara bättre, att vi skulle äta frukostar på balkongen, och att vi skulle kunna ta ut den där båten lite mera. Istället har vi åkt på en del av de där utflykterna som vi inte tyckt oss ha ork eller tid för annars, som till Ladonien:

Och när vi äntligen tog tag i att besöka Skånes enda vulkan. Att den inte har varit aktiv på några miljoner år spelar mindre roll, liksom att inte de just vulkaniska bitarna av vår promenad fångats på bild. Det som var signifikant med dagen var att Bibbi för första gången någonsin visade intresse i att vara när oss, trots att miljön var ny. Det var som om om helt plötsligt förvandlades till den där hunden vi alla drömt om, den som piggt följer med på allt, men uppmärksamt ber om direktiv och bekräftelse med jämna mellanrum. Hon gick lös under stora delar av promenaden, och sprang med barnen. 

Vi har också spelat spel. Familje-TP var en stor succé, och barnen näst intill slogs om att få läsa frågorna för oss vuxna. Mest paffa blev nog Mattias och jag när Hjalmar fick frågan om vilket känt australiensiskt byggnadsverk den danske arkitekten Jørn Utzon designat och han helt riktigt svarade operahuset. Snyggt jobbat Hjalle!

Vi har såklart myst en massa:

Och en liten tur till havs har vi lyckats få till. Det var samma tur som avlastningshandtaget för tampen till storseglet bröts av, precis som vi fått upp seglet, men alltså inte skulle kunna få ner det igen. En första rolig historia till seglingsarkivet alltså. 

Den semi-annuella sommarfesten hos Malin och Magnus i Simrishamn var förstås en tid och ett datum som vi passade, och det var nog tur, för det räcker med två veckors gemensam familjeledighet för att vi ska tappa koll på veckodagarna, så utöver att vi fick ta del av det fina arrangemanget och de trevliga gästerna tackar vi även för det! 

Idag har vi flytt dåligt väder i Malmö, och bytt ut det mot strålande väder i Humlebæk och mitt absoluta favoritmuseum Louisiana, och ja, jag vet att jag omtalat andra muséer på samma sätt, men ombytlighet och passion förnöjer. 

Dagen kunde inte ha fått ett trevligare avslut än hos Yvonne och Morten, som av en händelse råkar ha sin båt liggande i en hamn i närheten av Louisiana, och som dessutom råkade ha bordat den just idag för att förbereda inför avfärd imorgon. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s