Magiska stunder en bit hemifrån

För länge sedan uttryckte en man i familjens närhet en frågeställning som jag ofta återkommer till. Han sa ”I wonder what the millionaires are doing now?” Han sa det när han hade det som bäst, i goda vänners lag. Jag tänkte på det onsdags, när vi hälsade på Ewa, Anders, Fia och Ika i deras sommarstuga. Nu är förvisso den där sommarstugan i all sin enkelhet, allt annat än ordinär. Mestadels för att den ligger så vackert, ett tiotal meter från havet, på en stenstrand utan tomtavgränsningar, där barnen bygger stenslott och samlar drivved som om det vore deras självklara rättighet. Åtminstone de tre som inte är besatta av studsmattan på baksidan av huset. Hjalmar studsade vart enda sekund han hade möjlighet, och grät bittert när det var någon annans tur. På kvällen sa han att han kände studset i benen även när han gick på marken. Vi andra sög i oss så mycket vi bara kunde av miljön, och varandra. Framåt halv tio-tiden var barnen så trötta av all sin lek att de bad om att få gå och lägga sig. Skönt sa Bibbi, som ägnat hela vistelsen åt att yla, gny och slita i sitt koppel, men som utmattad krullade ihop sig mellan barnen. 

När jag tittar på bilderna från eftermiddagen förstår jag att de var trötta, de där ungarna, och då har ändå inte deras studsmatteäventyr dokumenterats.Vuxenupplevelserna var det inget fel på de heller. Älskar att handla grönsaker genom självbetjäning, och besöka Kajs osannolika fiskrökeriet, på en bondgård mitt bland sädesfälten, och att sitta länge vid matbordet och låta disken stå medan man dricker vin till livliga diskussioner och fortsätter in på natten tills det mesta är suddigt, utom känslorna som är varma och starka. 

Jag älskar också när de där starka och varma känslorna är kvar i bröstet när man vaknar morgonen efter, och solen skiner, och man får söla sig tillsammans. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s