Med kära möten som tradition

En gång om året träffar vi familjen Friestedt i deras sommarstuga i Kärradal. I år blev det tidigare än vanligt. Vår återkommande ambition att hålla kräftskiva gick om intet efter att det visade sig att sötvattenskräftor fortfarande inte säljs innan augusti i Varberg. Annat är det minsann på Maxi i Malmö… Vi fick. kompromissa med havskräftor till kvällsmat istället. Jag tror att det hade varit megagott vilken dag som helst, men vår dag på stranden bidrog onekligen med lite krydda till kvällsmaten. Barnen lekte så som bara barn kan. De gick helt upp i att gräva diken och fiska krabbor. De tittade knappt ens upp när papporna gått och hämtar pizzor, och de kallades upp för att äta lunch. 

Vi hade räknat med dåligt väder under söndagen, men prognosen var överdriven. Vi packade in oss i bilarna och tog oss till ett alldeles fantastiskt besöksmål, Borrås Skreva, en trollskog som vi alla förälskade oss i, Hjalmar så till den grad att han vill flytta dit när han blir stor. 

Och sen bar det av mot Varberg, för lunch på Getterön, och mitt allra första besök på Varbergs Fästning. Det känns som att de där studiebesöken som alla andra sydsvenska barn hann med i grundskolan, de börjar jag nu äntligen känna att jag har en chans att komma ikapp med! Besöket var en succé, även om Niclas och Aga varit där minst 15 gånger. En glass i hamnen fick avsluta vår dag, det var vi värda! På vägen hem konstaterade vi att vi haft en sanslös tur med vädret. Det hällregnade på vägen upp, och hällregnade på vägen hem, men där emellan var det som en stor mjuk kram, i goda vänners lag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s